Probléma
A melegebb levegő bármilyen felületről elpárologtatja a nedvességet, beleértve magát a terméket is. Ez a termékek súlycsökkenéséhez vezet. A súlycsökkenés akár a 20% -ot is meghaladhatja.
A nedvesség tartalom elvesztése miatt a növények sejtjei is torzulhatnak, befolyásolva ezzel a termékek megjelenését, minőségét és eltarthatóságát, amelyek mind csökkentik a készlet értékét.
Az optimális körülmények a tárolt gyümölcs, zöldség, virág vagy más élelmiszertermék típusától függően változnak, de jellemzően 95% relatív páratartalomra van szükség fagypont feletti hőmérsékleten, de még a melegebb körülmények között tárolt termékek is élvezhetik, ha páratartalom 75% relatív páratartalom körül van. A szükséges nedvesség közvetlenül a levegőbe kerül, egyenletesen az egész tárolóban.
Súlyveszteség csökkentése
Szabályzott páratartalom
Gazdaságos üzemeltetés
Előnyök
A kereskedelmi piacok és a szupermarketláncok által működtetett számos modern disztribúciós raktár előnyben részesíti a hatékony párásítást, csakúgy, mint a hűtött vitrinek és nyitott pultok, amelyek elősegítik a termékek minőségének fenntartását az ellátási láncon keresztül.
Előnyök :
+ Kisebb párolgásból adódó súlyvesztés
+ Hosszabb eltarthatóság
+ Fertőzésekkel, gombákkal szembeni nagyobb ellenállás
Érdeklődjön kollégánknál!